Vraag 1:
Kan ik zonder het volgen van de FFP of MFP opleiding toegelaten worden tot het register?
Antwoord: Ja, mits u in het bezit bent van een diploma PFP van Avans Hogeschool maar ook wanneer u een vergelijkbare opleiding met diploma heeft afgerond.
Vraag 2:
Dien ik verplicht de permanente educatie te volgen om geregistreerd te blijven?
Antwoord: Om geregistreerd te blijven is het noodzakelijk om uzelf te blijven ontwikkelen in het vakgebied van financiële planning. Indien u niet meer in de beroepspraktijk werkzaam bent of geen enkele educatie op het gebied van financiële planning volgt, vervalt uw register vermelding. Er wordt van alle leden verwacht dat zij jaarlijks 6 college- uren op het gebied van financiële planning volgen. De keuze van de onderwijsinstelling staat vrij.
Vraag 3:
Welke opleidingen moet ik hebben gevolgd om de titel GMFP, GPFA en GPFP te mogen voeren?
Antwoord:
- titel GMFP – wanneer u de opleiding Master of Financial Planning succesvol heeft afgerond en u in het bezit bent het MFP diploma van Avans Hogeschool B.V.
- titel GPFP – wanneer u de opleiding Persoonlijke Financiële Planning succesvol heeft afgerond en u in het bezit bent van het PFP diploma van Avans Hogeschool B.V.
- titel GPFA – wanneer u de opleiding Persoonlijke Financieel Adviseur succesvol heeft afgerond en u in het bezit bent van het PFA diploma van Avans Hogeschool B.V.
Vraag 4:
Aan welke vooropleiding moet ik voldoen om te worden toegelaten tot de opleiding Master of Financial Planning?
Antwoord:
Niet iedereen wordt toegelaten in de opleiding. Om toegelaten te worden moet u affiniteit hebben met financiële planning en moet u beschikken over denk en werkniveau op PFP/FFP niveau. HBO denk en werkniveau is eveneens een vereiste.
Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via info@instituutscire.nl. Wij staan u graag te woord.