In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 9 maanden 8 uur per week

Waarom de opleiding Persoonlijke Financiële Planning (PFP)?

Als financieel planner geeft u particuliere klanten, ondernemers en/of directeur-grootaandeelhouders (dga’s) inzicht in hun inkomens- en vermogensstructuur. Ook geeft u advies over hun persoonlijke financiële planning.

De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (PFP) leidt u op tot gecertificeerd lid van de Federatie Financieel Planners. Met de titel GPFP achter uw naam levert u aantoonbare kwaliteit. De certificering PFP is een uitgelezen mogelijkheid om op basis van uurtarief te (gaan) adviseren.

CFP-examen

De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (PFP) is uiteraard afgestemd op de leerdoelen van de CFP. Onze aanpak en intensieve trainingsdagen zorgen voor een beduidend hogere slagingskans voor het CFP-examen.

Voor wie bedoeld?

U bent financieel adviseur en denkt en werkt op minimaal hbo-niveau. U heeft affiniteit met ondernemers/dga’s en beschikt over uitstekende communicatieve technieken en adviesvaardigheden. Complexe financiële vraagstukken vindt u een uitdaging.

Methodiek

Thuis bestudeert u de theorie die u tijdens de colleges verwerkt in praktijkopdrachten. U deelt kennis en ervaringen met mededeelnemers. Ervaren docenten begeleiden u in het leerproces. U ontvangt per college de casusuitwerkingen en een kopie van de gepresenteerde sheets. Ook syllabi, boeken en CFP-oefenexamenvragen staan tot uw beschikking.

U sluit de 6 modules af met een toets. Het gemiddelde cijfer van die toetsen weegt mee in uw eindcijfer voor het Avans+-examen. Dit examen is een uitstekende manier om uw kennis te toetsen en een goede voorbereiding op het CFP-examen. Als u een onvoldoende haalt voor een tussentijdse toets of het Avans+-examen, krijgt u één kosteloze herkansing.

Proefles 
Wilt u eerst ervaren of de opleiding Persoonlijke Financiële Planning (PFP) iets voor u is? Volg gratis en zonder verdere verplichtingen een dagdeel van deze opleiding. Neem voor meer informatie contact op met Instituut Scire op telefoonnummer 076 – 525 88 72 of per e-mail: info@instituutscire.nl.

Het resultaat

Na deze opleiding kunt u een inkomens– en vermogensstructurering voor uw klant uitvoeren. U kunt hem goed adviseren en schakelt op tijd de juiste financieel specialist in. U kent de verschillende aandachtsgebieden van financiële planning als geen ander. Of het nu gaat om een particuliere klant, een zelfstandig ondernemer of een dga.

Na het behalen van het diploma, bent u Gecertificeerd Persoonlijk Financieel Planner (GPFP) en hiermee bent u gerechtigd zich in te schrijven in het FP-register. U kunt gebruikmaken van de titel Gecertificeerd Persoonlijk Financieel Planner (GPFP), met gebruikmaking van de bijbehorende banners en logo.

Het diploma

Als u de opleiding Persoonlijke Financiële Planning (PFP) succesvol heeft afgerond, ontvangt u het postbachelordiploma Persoonlijke Financiële Planning (PFP) van Avans Hogeschool. U bent Gecertificeerd Persoonlijk Financieel Planner (GPFP) en kunt zich laten registreren in het Register Financieel Planner.

Als u ook voor het examen van de Federatie Financieel Planners slaagt, wordt u gecertificeerd lid van de Federatie Financieel Planners en mag u de CFP-titel voeren.

Tijdsinvestering

De opleiding Persoonlijke Financiële Planning (PFP) duurt 9 maanden en bestaat uit 14 bijeenkomsten (27 dagdelen) in de middag- en avonduren. Dit is inclusief examen. Daarnaast bent u aan zelfstudie ongeveer 8 uur per week kwijt.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de opleiding Persoonlijke Financiële Planning (PFP). Voor vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met Tessa Doove op telefoonnummer 076 – 525 88 61 of per e-mail: tdoove@avansplus.nl

Heeft u advies nodig?