Informatie

Sinds 1985 is Avans+ de opleider voor Personal Finance. Vanaf deze periode hebben wij duizenden mensen opgeleid in de financiële planning tot persoonlijke financieel adviseur/planner en een kleine groep afgestudeerde Master of Financial Planners. Voor al deze cursisten geldt dat ze een erkend Avans hogeschool diploma behaald hebben. Het register stelt zich ten doel om een platform te bieden voor deze financieel planners onderling maar ook om zich te presenteren naar de markt.

Behoefte in de markt

De behoefte in de markt voor integraal gepresenteerde financiële planners groeide sterk gezien de complexiteit van de verschillende oplosrichtingen, de fiscale consequenties en de gevraagde flexibiliteit bij de verschillende levensfases en/of life-events.

De registeradviseur is uitstekend in staat om na een intake en analyse, een financieel planningsrapport uit te brengen en dit aan de klant te presenteren. Juist de individuele aspecten met vaak een persoonlijk en emotioneel karakter, versterken het rapport van een registeradviseur en maakt het advies tot maatwerk. Hiermee onderscheidt de adviseur zich van standaardiseerde programma’s.

Het Register Financieel Planner

Het register geeft de namen weer van adviseurs die  zich aantoonbaar hebben gekwalificeerd als financieel planner en in het bezit zijn van het postbachelor diploma Persoonlijke Financiële Planning of het Master diploma Master of Financial Planning van Avans Hogeschool. Wilt u gebruik maken van de diensten van een gespecialiseerde financieel planner, dan kunt u in het register zoeken op naam of locatie.

Voor meer informatie, startdata en leslocaties over de financiële opleidingen MFP, FFP en PFA kunt u onze website www.avansplus.nl raadplegen.