In het kort
Niveau Duur Studiebelasting
Postbachelor 12 maanden 7 uur per week

Waarom de opleiding Master of Financial Planning (MFP)?

De wensen van de vermogende particulier en de ondernemer kan een financieel planner uitstekend inventariseren. Zijn advies is volledig afgestemd op de wensen en behoeften van de cliënt en hij schakelt gemakkelijk tussen particulier en zakelijk.

De MFP’er heeft affiniteit met een groot aantal vakgebieden van de financiële planning, waardoor hij de ideale gesprekspartner is voor zijn cliënt. Complexe financiële planningsvraagstukken zijn voor hem een uitdaging. Door de veranderingen in de financiële sector zijn er kansen voor hoogopgeleide financiële planners.

Voor wie bedoeld?

U werkt in de financiële dienstverlening als manager van een financiële planningsafdeling of als (zelfstandig) financieel adviseur. Collega-adviseurs coacht en inspireert u met uw kennis. U signaleert kansen tussen de verschillende afdelingen en weet de knowhow van alle afdelingen te benutten. Als zelfstandig ondernemer bereikt u de positie van adviseur op het allerhoogste niveau. Beloning voor uw werkzaamheden op basis van uurtarief is vanwege uw expertise vanzelfsprekend.

Methodiek

De leerstof die u thuis bestudeert, wordt tijdens de bijeenkomsten besproken aan de hand van vragen vanuit de praktijk van de deelnemers. We leggen verbanden tussen de diverse kennisgebieden. Bovendien wordt er veel tijd vrij gemaakt voor discussies met docenten en collega’s en het beantwoorden van vragen. Ter afronding van de opleiding schrijft u een masterscriptie over een actueel financieel thema. Deze scriptie verdedigt u tegenover de examencommissie.

Het resultaat

Na het volgen van de opleiding kunt u het complete traject van de financiële planning voor uw klant begeleiden en deels zelf uitvoeren. U kunt dan denken aan:

  • Een inventariserend gesprek voeren over doelstellingen, planning en   toekomstverwachtingen
  • Structuur aanbrengen in de financiële planning van de ondernemer en de particulier
  • Een financieel goed geregelde toekomst voor uw relatie organiseren, zowel zakelijk als privé

Het diploma

Wanneer u de masteropleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u het diploma Master of Financial Planning (MFP).

Tijdsinvestering

De opleiding duurt 13 maanden en bestaat uit 25 bijeenkomsten (inclusief examen) van 10.00 tot 17.00 uur (inclusief lunchpauze). De gemiddelde studiebelasting is ongeveer 7 uur per week, exclusief de bijeenkomst.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.

Contact

Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance Instituut van Avans+, verzorgt de MFP-opleiding. Voor vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met Herman Derks MBA op telefoonnummer 076 – 525 88 72 of per e-mail: info@instituutscire.nl.

Heeft u advies nodig?